Pensiontheker

Onafhankelijk advies

Meet a Pensiontheker - Stefan

Deze week leren we onze collega Stefan een beetje beter kennen. Stefan werkt ondertussen bijna drie jaar bij Pensiontheker als consultant en kan zich op die manier een echte ancien noemen. Ook in zijn vrije tijd zit Stefan niet stil. Hij begeleidt kansarme kinderen via de non-profit organisatie Sant’Egidio. Genoeg stof voor een boeiend gesprek!

“Wat mij het meeste aanspreekt in mijn job als consultant is dat je op korte tijd in veel verschillende werkomgevingen terecht komt. Je leert zo niet alleen verschillende manieren van werken en leidinggeven kennen, maar ook verschillende soorten managers en collega’s. Deze ervaring is zonder meer verrijkend.Het leuke aan mijn huidig project (hospitalisatieverzekeringen met als hoofdtaak het registreren en valideren van hospitalisaties) is de variatie aan taken en het feit dat ik redelijk veel contact heb met klanten. Het persoonlijke contact spreekt me aan omdat het mij voldoening geeft als ik mensen kan helpen. Wat goed is aan ons team is dat onze manager ons heel wat verantwoordelijkheden geeft. Hij staat ervoor open om ons nieuwe vaardigheden aan te leren. Zo sporen Burhan (Pensiontheker collega) en ik bijvoorbeeld de fouten op die zitten in ziekenhuisfacturen. Dit is niet altijd even gemakkelijk en dat zorgt ervoor dat deze job elke dag uitdagend blijft.”

Welke teamdag is je het meeste bijgebleven?

Onze teamdag in Nederland waar we deelnamen aan Wipe Out parcours. Het was een leuke en zonnige dag met heel wat waaghalzerij. ’S Avonds konden we deze dag afsluiten met een lekkere BBQ onder collega’s!

Wat betekent Pensionthekerspirit voor jou? 

Pensionthekerspirit betekent voor mij altijd klaar staan voor elkaar op project, elkaar respecteren en aanmoedigen wanneer dat nodig is. Kortom, dé reden waarom we zo goed klikken als team!

In je vrije tijd zet je je in voor het goede doel, meer bepaald Sant’Egidio. Kan je hier een beetje meer over vertellen?

Sant’ Egidio werkt met kansarme kinderen, eenzame bejaarden, gehandicapten en daklozen. Ik werk voornamelijk met kansarme kinderen. Op zaterdag komen we samen met de vrijwilligers en halen we samen de kinderen op. Daarna verzamelen we in een groot lokaal waar er ruimte is om te spelen, maar ook om huiswerk te maken. De kinderen worden steeds beloond met een koekje wanneer hun huiswerk hebben gemaakt. Je zou onze werking dus kunnen vergelijken met de Chiro of Scouts met enig belangrijk verschil dat we de kinderen begeleiden met hun schoolwerk. Iets wat voor kansarme kinderen zeker niet vanzelfsprekend is.

Waarom ben je je gaan inzetten voor deze organisatie?

Op school ontmoette ik iemand die zich voor Sant’Egidio inzette. Hij vertelde mij over dit initiatief en stelde voor om eens een dagje mee te lopen. Een heel positieve ervaring! Het heeft desondanks toch nog een jaartje geduurd vooraleer ik mij als vrijwilliger kandidaat heb gesteld. Wat mij het meest aansprak was de grote impact die je als vrijwilliger hebt op deze kinderen. Bij sommige kinderen werden zowel hun punten als hun gedrag beter. Het gaf ook veel voldoening om langzamerhand een vriendschap op te bouwen met de kinderen en de vrijwilligers. Sant’Egidio is een grote meerwaarde aan mijn sociaal leven.

Worden er soms specifieke acties georganiseerd en kan je hier een voorbeeld van geven?

Zeker! Bijvoorbeeld na de aanslagen in Brussel organiseerde Sant’ Egidio een voetbaltornooi waarbij elk team bestond uit verschillende culturen, afkomsten en godsdiensten. Het doel was om in contact met elkaar te komen en samen te werken ondanks de verschillen die er zijn tussen teamleden.

Via Pensiontheker zetten wij ons ook in voor het goede doel via PT For Good. Wat vind je van dit initiatief?

Een heel mooi initiatief! Ik vind het des te knapper omdat je minder makkelijk de link zou leggen tussen consultancybureaus/medewerkers in de financiële wereld en goede doelen. Dat er naast profit, ook genoeg aandacht is voor non-profit is een mooi gebaar. Ongetwijfeld betekent dit ook veel voor de mensen die ermee worden geholpen. 

Bedankt Stefan voor dit fijne gesprek en tot binnenkort op de volgende teamdag!