Pensiontheker

Onafhankelijk advies

Groeps-en hospitalisatieverzekering voor uw werknemers? Een win-win situatie!

Talentvolle profielen voor uw bedrijf zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. De concurentie is ook hoog. Jonge mensen speuren steevast de markt af op zoek naar de hoogste bieder. Hoe u als werkgever het loonpakket extra aantrekkelijk kan maken? Extralegale voordelen.

Een groepsverzekering of hospitalisatieverzekering bieden een mooie win-win situatie voor beide partijen. Wij leggen u uit waarom.

Groepsverzekering

Een groepsverzekering biedt uw personeel een mooie aanvulling op zijn wettelijk pensioen. Hoewel dit voor een jonge starter misschien een ver-van-mijn-bed-show is, kunnen er mooie waarborgen opgenomen worden die deze verzekering ook vandaag aantrekkelijk maakt. Zo kan u bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, hospitalisatie of overlijden mee opnemen. Voor uw werknemer ongetwijfeld een mooie bonus.

De groepsverzekering is daarnaast ook fiscaal voordelig voor u als werkgever. De premies die u stort in de groepsverzekering kan u integraal aftrekken van uw bedrijfswinst.

Hospitalisatieverzekering

Ook een hospitalisatieverzekering biedt een mooie aanvulling op het loonpakket van uw werknemer. De voordelen voor de werknemer spreken voor zich. De verzekering beschermt hen tegen de hoge kosten van een ziekenhuisopname en tegen bepaalde ambulante kosten die niet worden terugbetaald door het ziekenfonds.

Het voordeel voor u als werkgever is dat de premies die u betaalt voor de hospitalisatieverzekering van uw werknemers vrijgesteld zjn van RSZ-bijdragen. De premies worden ook beschouwd als een sociaal voordeel en zijn dus vrijgesteld van belastingen.

Door het aanbieden van deze twee interessante extralegale voordelen onderscheidt u zich ongetwijfeld van een andere werkgever.

U wenst hierover meer informatie of bent geïnteresseerd in een herziening van uw huidig pakket? Neem contact met ons op via eb@pensiontheker.be.